hallonpannacottapaj

Morsdagen till ära bakade jag en hallonpannacottapaj! Den blev riktigt god, men kanske lite väl söt för min del..

Tänkte vara så vänlig och slänga upp receptet åt er!

Ingredienser:

Botten

12 digestivekex
75 g smör

FYLLNING

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

1. Kör botten ingredienserna i matberedare och tryck ut blandningen i en pajform. Låt stå i kylskåp medans fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3.Häll grädde och socker i en kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och vispa ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5.Mixa hallonen med mixerstav till pure. Rör ner osten och puren i grädden.
6.Vispa till jämn kräm och häll i pajformen.

Låt stå i kylskåpet MINST 3 timmar eller tills den har stelnat.



såhär fin ska den börja se ut då, men bären är frivilliga..

Kommentarer
Postat av: Maria

åh, ser gott ut! :)

2011-05-12 @ 16:48:10
URL: http://marvelicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0